Sterke verhalen

Bureau071 is het bedrijf van tekstschrijver en (web)redacteur Sjoerd van der Helm. Met ruim 10 jaar ervaring, opgedaan bij verschillende uitgevers is Van der Helm zeer ervaren in het schrijven van sterke verhalen en pakkende teksten en artikelen voor verschillende doelgroepen. Bureau071 is de juiste gesprekspartner en adviseur voor gerichte teksten voor alle doelgroepen. Verder praten? Hier staat de contactpagina.

Technisch advies

Voldoet uw website niet meer? Is de inhoud verouderd of zijn de mogelijkheden te beperkt? Bureau071 helpt u graag verder bij het vinden van de juiste oplossing en geeft technisch advies voor uw website, op maat. Desgewenst past Bureau071 de website direct voor u aan. Voor grote en uitgebreide klussen werkt Bureau071 samen met een team van ontwerpers, programmeurs en webredacteuren.

Van waar de naam Bureau071

Bureau071 dankt zijn naam aan het netnummer van de stad Leiden: 071. Niet alleen is het bedrijf gevestigd in Leiden, ook Van der Helm is een geboren en getogen Leidenaar die met veel plezier in Leiden woont en werkt. De naam Bureau071 is een afkorting van Tekst Bureau 071, zoals de handelsnaam voluit luidt.

Over Sjoerd van der Helm

Geboren in 1978 in Leiden en sindsdien altijd met taal en techniek bezig geweest. Na enkele jaren Nederlands gestudeerd te hebben maakte Van der Helm de overstap naar Film- en Televisiewetenschapppen (tegenwoordig Cultuur en Media) aan de UvA. Met die opleiding was het mogelijk creativiteit te verenigen met een opleiding op het gebied van de nieuwe media, communicatie en redactie. In 2007 startte Van der Helm bij uitgeverij Channel BV, waar hij onder meer voor de vakbladen en websites Connexie, ChannelConnect, ICT-Update en TelecomMagazine schreef. Ook schrijft hij talloze artikelen voor opdrachtgevers als BCC, Media Markt, Sanoma, Spits!, Metro, Telegraaf en Veronica Magazine. In 2015 maakte Van der Helm de overstap naar Technische Unie, waar hij als webredacteur onder meer verantwoordelijk was voor de nieuwsvoorziening en externe communicatie via de website van Technische Unie.

In april van hetzelfde jaar werd Bureau071 opgericht, om daarnaast als ZZP-er aan diverse projecten te kunnen werken. Sindsdien zijn er vele projecten succesvol afgerond. Enkele voorbeelden zijn de technische realisatie van IoTJournaal samen met Kees van Kees Helpt en redactionele invulling van Sail Leiden (2018). Sinds 2017 is Van der Helm de vaste communicatieadviseur van veiligheidscampagne Varen doe je Samen! en Waterrecreatie Nederland. Voor die laatste werd in 2018 de nieuwe website ontwikkeld in samenwerking met de Free Amigos uit Rotterdam.

Contact

Meer weten? Alle details staan op het LinkedIn-profiel Sjoerd van der Helm en regelmatige updates op Twitter. Neem contact op om verder te praten!